Wat doe je een baby aan met warm weer?

Luierbroekje Bloomer Broekje Ivy and Soof

De temperaturen lopen weer op, de zomervakantie is in aantocht! Maar wat doe je je pasgeboren kindje aan qua babykleding wanneer de temperaturen hoog zijn en hoe ga je hiermee om? Ontdek dé tips.

Bij hoge zomerse temperaturen is het belangrijk om een pasgeboren kindje comfortabel en koel te houden.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van babykleding in warm weer:

  1. Kies lichte en ademende stoffen: Jersey stof of 100% katoen is een uitstekende keuze. De genoemde stoffen zijn zacht is, vocht absorbeert en lucht doorlaat. Zo kan de huid van de baby ademen en blijft hij/zij koel. Vermijd vooral synthetische stoffen met acryl, nylon of polyester. Deze stoffen kunnen juist de warmte vasthouden. Zo koelt je kindje niet goed genoeg af.
  2. Ga voor loszittende kleding: Kies voor wijde en comfortabele kledingstukken die de luchtstroom bevorderen. Vermijd strakke, beperkende kleding met dikke stoffen omdat dit de warmte kan vasthouden en ongemakkelijk kan zijn voor de baby.
  3. Bescherm tegen de zon: Baby’s jonger dan zes maanden moeten zoveel mogelijk uit direct zonlicht worden gehouden.
    Gebruik de schaduw en/of parasol om je kindje te beschermen.
  4. Kies voor laagjes: Als de temperatuur kan variëren gedurende de dag, kun je de baby laagjes kleding aandoen.
    Hierdoor kun je gemakkelijk een laagje uittrekken als het te warm wordt en er weer een aandoen als het afkoelt.
  5. Gebruik dunne sokjes en mutsjes: Zelfs als de baby voornamelijk in rompertjes of luiers gekleed is, kun je dunne sokjes en mutsjes gebruiken om de voeten en het hoofd van de baby te beschermen tegen de zon en insecten.
  6. Pas op met het insmeren van je pasgeboren kindje met zonnebrand, dit wordt afgeraden voor kindjes onder de 6 maanden. Lees hier de blog ‘Mag je een pasgeboren baby insmeren met zonnebrand?’

Het is belangrijk om de baby regelmatig te controleren op oververhitting. Voel aan de nek of het hoofdje om te zien of de baby te warm is.

Ontdek de babykleding van Ivy and Soof speciaal voor de zomer.

Luierbroekje Bloomer Broekje Taupe Stip Ivy and SoofLuierbroekje Bloomer Broekje Creme Zwart Streep Ivy and Soof