Home  /  Ruilen en Retourneren

 

Ruilen en retourneren

Ruilen en retourneren? Wat zijn de voorwaarden en mogelijkheden?

Ivy and Soof probeert je via de website altijd zo goed mogelijk te informeren over de artikelen. Mocht een artikel niet geheel naar verwachting zijn, dan kan deze retour worden gestuurd*

De voorwaarden voor het retourneren zijn als volgt ;

  • Retourneren in originele staat : ongewassen, ongedragen, onbeschadigd
  • Retourneren in originele productverpakking (waar van toepassing)
  • Retourneren met bevestigde labels (waar van toepassing)
  • Meld je retour aan via retour@ivyandsoof.nl of het online aanmeldformulier onderaan deze pagina. Uitleg over aanmelding vind je op deze pagina.

*muv gepersonaliseerde items, items die gepersonaliseerd zijn met naam mogen niet retour worden gestuurd.

Wat is het zichttermijn bij Ivy and Soof?

Als consument heb je recht op 14 dagen bedenktijd om de producten van Ivy and Soof te kunnen zien, voelen en beoordelen. Binnen deze zelfde 14 dagen, na ontvangst van de bestelling*, mag je de retour aanmelden (aanmelding verplicht). Vervolgens heb je 7 dagen de tijd om de zending retour te sturen.  Verstuur je het retourpakketje niet binnen 7 dagen, komt je bestelling aantoonbaar te laat binnen, dan word je bestelling niet verwerkt. In overleg kan het pakketje tegen kosten opnieuw naar je worden opgestuurd.

Heb je een inleverbewijs van bijvoorbeeld PostNL? Bewaar deze goed om ook aan te tonen wanneer je het pakketje hebt ingeleverd.

*Ivy and Soof hanteert de afleverdatum van de PostNL als ontvangstdatum.

NL – BE || Wanneer je de gehele order terugstuurt zullen we je het orderbedrag terugstorten, inclusief de verzendkosten die je in de shop hebt betaald, op het rekeningnummer wat bij ons bekend is. Heb je gebruikt gemaakt van een retourlabel via Ivy and Soof dan zullen deze kosten worden ingehouden bij het terugstorten van het aankoopbedrag.

DE – FR || Wanneer je de gehele order terugstuurt zullen we je het orderbedrag terugstorten, de verzendkosten van je originele bestelling zullen niet worden teruggestort.

Beschadigd product ontvangen?

Heb je een product ontvangen met een vlekje, beschadiging of dergelijke? Ook dit valt onder het zogeheten ‘zichttermijn’. Geef dit zo snel mogelijk na ontvangst aan, uiterlijk binnen 14 dagen, via retour@ivyandsoof.nl. Na deze 14 dagen valt je melding niet meer binnen het zichttermijn en vervalt de recht op bijvoorbeeld een vervangend product.

Hoe kan ik een artikel omruilen bij Ivy and Soof?

Wil je graag een artikel omruilen? Dit kan! Meld het item wat je graag retour wilt sturen aan als retour, dit kan gemakkelijk online onderaan deze pagina. Het nieuwe item kan als bestelling worden geplaatst in de webshop. Met de kortingscode RETOUR krijg je 10% korting op je nieuwe bestelling.

Je retour aanmelden via email of online retour aanmelden? 

Meld je retour van te voren aan via retour@ivyandsoof.nl of vul onderaan deze pagina gemakkelijk het online aanmeldingsformulier in waarbij de gegevens automatisch worden verstuurd naar retour@ivyandsoof.nl.
Meld je je retour niet aan en voeg je vervolgens ook geen notitie toe aan de retourzending dan word je retour niet verwerkt.

Wat zijn de retourkosten?

Retourkosten zijn voor eigen rekening, de retourkosten hangen af van de grootte van het pakket. Een brievenbuspakje kost ongeveer €4,95 en een pakket €7,95 (PostNL). Retourneren is op eigen verantwoording, bewaar het inleverbewijs goed en gooi deze pas weg wanneer Ivy and Soof je retour heeft verwerkt. Ivy and Soof is niet aansprakelijk voor een vermist retourpakketje.

Je kan er voor kiezen om een retourlabel aan te vragen of het het pakje zelf te frankeren.

Bij de aanvraag voor een retourlabel krijg je van ons een retourlabel die je zelf kan uitprinten, op het pakket kan plaatsen en vervolgens kan je het pakket inleveren bij een PostNL punt. De kosten voor het retour zenden van het pakket, het bedrag afhankelijk van de grootte van je pakket, wordt daarna ingehouden bij het terugstorten van je aankoopbedrag.

Ook mag je ervoor kiezen het pakket zelf te frankeren, bijvoorbeeld als je geen printer hebt om ons retourlabel uit te printen. Ook op deze manier ben je zelf verantwoordelijk voor de risico’s tijdens het retourneren. Wij adviseren dan ook altijd het pakket met track and trace retour te sturen en het bewijs van inleveren goed te bewaren. 

Het retourformulier/herroepingsformulier vind je hier of onderaan deze tekst.

 

Herroepingsformulier

Algemene voorwaarden

Retour online aanmelden

Retouradres

Ivy and Soof / afdeling retouren
Rijksstraatweg 7
2988 BA Ridderkerk