Wie is Ivy and Soof?

Ivy and Soof ® is een babymerk voor je newborn met boxpakjes, babybroekjes, gebreide babyslofjes. Fijne babyproducten voor het samenstellen van het geboortepakje. Daarnaast vind je in de collectie nog veel meer babyspullen zoals de speciale luieretui met rits, ook super leuk is de luieretui met naam.

 

Eigenaresse Willemijn is maar wat trots dat de nieuwe site in de lucht is. De start van Ivy and Soof was vanaf 2017, de eerste website was in 2018, een merk wat in 2017 nog geen naam had. Ivy and Soof begon klein met minimalistische ontwerpen voor kaartjes, ontwerpen voor geboortekaartjes én een ontwerp voor een ontwerpwedstrijd van Difrax en Ouders van Nu. Ivy and Soof is hobbymatig ontstaan door in haar eigen tijd grafisch te gaan ontwerpen maar hoe bijzonder zou het zijn om andere blij te maken met deze ontwerpen en de daaruit voortkomende producten? 

Het hobby-matige-ontwerp dat Willemijn maart 2017 instuurde als grote gok, voor de ontwerpwedstrijd van het 50 jarig bestaan van Difrax en Ouders van Nu, lag met alle lof in oktober 2017 in de Nederlandse schappen; de s-fles en speen van Difrax LIMITED EDITION by Willemijn. Te herkennen aan het mooie baby blauwe ontwerp van geometrische schildpadden die pronkt op zowel de speen als fles.

Dit was de start van Ivy and Soof.

 

Wie is Ivy and Soof ? | Willemijn Bezemer

Willemijn Bezemer

Eigenaresse van het merk Ivy and Soof, onderdeel van WB Design. 28 jaren jong, dol op babyproducten en passie voor ontwerpen, mooie designs, patronen, stoffen, papiersoorten; kortom passie voor mooie materialen.

Willemijn; ‘Ik weet het nog zo goed, de vlinders die ik kreeg bij het ontwerpen van mooie producten, het zoeken naar juiste materialen, het zoeken naar mogelijkheden voor productie of het zelf produceren en daarna een mooi eindproduct in handen kunnen hebben. Onbeschrijfelijk was dat.

Het idee om voor mezelf te starten begon echt na het winnen van de ontwerpwedstrijd van Ouders van Nu en Difrax. Een eigen ontwerp, wat begon als invulling van een vrije avond, eindigde in een enorm mooi product die overal in de winkel lag, een ontwerp waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben. Het speentje en de S-fles van Difrax kwamen per oktober ’17 te koop in drogisterijen en met regelmaat liep ik op verschillende locaties naar binnen om snel een kijkje te nemen of de producten toevallig ook daar in de schappen liggen.
Trots, en kriebels in m’n buik alsof er een dierentuin in rond loopt, wanneer ik mijn naam, foto en quote op de verpakking van de producten zag staan.

Ik ben dol op producten voor baby’s en kleine kindjes, mooie zachte stoffen, lieve printjes waarmee de allerkleinste mensjes echt baby mogen zijn, mooie ontwerpen voor kaartjes, eyecatchers als speelgoed en musthaves voor in de kinderkamer. Daarentegen had ik nooit het idee ‘wat ik later graag wilde worden’ maar vanaf het moment dat ik de producten van Difrax daadwerkelijk in handen had, wist ik het; THIS IS IT!   ‘ontwerpen en producten maken waar ik blij van word + het te delen met vele andere = veel blije mensen’

Vanaf toen is het balletje nog niet meteen gaan rollen want bij een onderneming komt veel kijken, de inschrijving bij de KvK had ik daarom een jaar later pas gepland. Veel uitzoekwerk, berekeningen, ideeën, ontwerpen, een opleiding bij Online Junkies en vele krabbels met plannen verder begon het toch steeds meer te kriebelen om verdere echte stappen te zetten. De naam Ivy and Soof kon ik niet registreren bij de Kvk maar voerde ik al langer door op social media kanalen en had, nog geen grote, maar in ieder geval bekendheid gemaakt onder deze naam. Hierdoor werd de bedrijfsnaam WB Design geregistreerd, waarna ik Ivy and Soof liet registreren als officieel merk.

Dagen, weken en maanden verstreken. Samples, offertes en informatie werden opgevraagd bij vele Nederlandse bedrijven. Want iets wist ik zeker, in verre landen kan er veel,  heel veel, geproduceerd worden maar dat wilde ik juist niet.. Nederland en Europa hebben zoveel kwaliteiten op welk gebied van productie dan ook; naaiateliers, houtbewerkingsbedrijven, zeefdrukkerijen, kortom creatieve jobs binnen handbereik. Daarnaast wil ik producten aanbieden die met zorg en liefde zijn gemaakt, door mensen die werken met passie en in goede omstandigheden. Doordat de producten van Ivy and Soof dichtbij worden gemaakt kunnen wij ook de productie van dichtbij meemaken, korte lijnen spelen in het proces en simpelweg kijkjes nemen achter de schermen en dit vervolgens laten zien aan jullie! 

Dit was in een korte opsomming de start van Ivy and Soof, een avontuur waarover ik al langere tijd veel fantaseerde, een avontuur waarvan ik hoop het met vele van jullie te mogen delen. Soms gaat niet alles zoals je graag zou willen maar onthoud dat elk stapje vooruit er in ieder geval weer eentje is. Zo mocht ik bijvoorbeeld op de verpakking van de Difrax-producten een quote plaatsen die zowel bij mij als bij ontwerp paste. Het is er eentje die je goed kan onthouden bij elk avontuur die je in leven aan wil gaan; ‘Don’t stop swimming until you get there’, geef dus nooit op voordat je je doel bereikt hebt!

Wil je meer volgen van mijn avontuur? Volg Ivy and Soof dan op social media of lees de blog.

I hope to see you there and in the shop!

Liefs Willemijn