Op zoek naar een Mozes mandje?

Mozes Mand Reiswieg | Ivy and Soof

Je gaat een dagje met je kindje op stap; een dagje strand of op visite bij familie. Super handig om dan een Mozes mand tot je beschikking te hebben waar je kindje dicht bij jou kan slapen. Zijn of haar eigen plekje. De naam komt van het rieten mandje waarin het kindje Mozes uit de bijbel in veiligheid werd gebracht. In de loop der tijd is er veel veranderd aan het mandje, het gebruik van de mand daarentegen ook. Zo’n Mozes mandje als reiswieg is super handig, licht van gewicht, vaak al voorzien van een matrasje, handig om mee te nemen door de hengsels die eraan zitten en vaak super mooi. Niet alleen fijn voor onderweg maar ook een fijn plekje voor thuis, in de woonkamer om alsnog je kindje dichtbij je te laten slapen. De mand is ook een mooie aanvulling voor het maken van newborn fotografie, de neutrale uitstraling van de mand staat garant voor een mooie blijvende herinnering als het gaat om het vastleggen van je pasgeboren kindje.

Je hebt vele verschillende Mozes manden, groot, klein, goedkoop, duur, gevlochten gras, riet, neutraal qua kleur of juist luxe manden uit Afrika met zwart enz. Veel details om op te letten wanneer je zo’n aankoop wilt doen. Maar welke moet je kiezen? Wees er in ieder geval van bewust dat zo’n mooie Mozes mand niet geschikt is als wieg om je kindje ‘s nachts zonder toezicht in te laten slapen. Het is en blijft een reiswieg waar je kindje onder toezicht in kan slapen tot de leeftijd van ongeveer 9 maanden. Dit uit veiligheid.

Ga je een Mozes mandje gebruiken, let dan op de volgende punten qua veiligheid;

  • Gebruik de Mozes mand op een vlakke ondergrond, in een box mag en kan bijvoorbeeld ook. Gebruik de mand bijvoorbeeld niet op een bank waar de mand niet stabiel staat.
  • Gebruik de Mozes mand op een vlakke ondergrond, zet je de mand op een koude tochtige vloer, zet de mand dan op een boxkleed of bijvoorbeeld een bondje.
  • Gebruik de Mozes mand bij voorkeur niet op een standaard, ook dit kan onstabiel zijn.
  • Gebruik de Mozes mand niet als wieg, het is en blijft een reiswieg waarbij je kindje gemakkelijk dichtbij papa en of mama kan slapen onder toezicht.
  • Gebruik de mand dus alleen bij toezicht van ouders of verzorgers.
  • Gebruik de mand alleen de eerste maanden dat je kindje klein is, wanneer je kindje te groot is voor de mand of je kindje begint met omrollen dan is het af te raden de mand nog te gebruiken.
  • De mand is licht van gewicht, super fijn om de mand mee te nemen voor onderweg. Daarentegen mag de mand niet worden verplaatst wanneer je kindje nog in de mand ligt.
  • Zorg bij aanschaf ervoor dat de mand niet te hoog is, hoe hoger de mand hoe slechter de ventilatie.
  • Gebruik van een binnenhoes wordt afgeraden in verband met de ventilatie.

Twijfel je over de aanschaf van een Mozes mand, neem dan altijd contact op met het desbetreffende verkooppunt en vraag naar de handleiding en/of veiligheid van het desbetreffende product.

Bij Ivy and Soof vind je een verschillend aanbod voor de Mozes manden. Ga voor neutraal en basic of ga voor luxe, uniek en met een verantwoord maatschappelijk verhaal. Alle manden zijn handgemaakt en worden geleverd inclusief matrasje. Ontdek ook de bijpassende verschoonmand die een eyecatcher zijn voor op de babykamer. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *