Ivy and Soof en Difrax

ivy and soof willemijn bezemer blog

Maart 2017

In mijn vrije avond uurtjes zat ik vaak grafisch te ontwerpen op mijn laptop, van geboortekaartjes tot aan babyproducten zoals rompertjes en hydrofieldoeken met leuke prints. 

Tijdens het scrollen in mijn tijdlijn op Instagram kwam ik toen iets tegen wat hét op dat moment helemaal was voor mij;

Ouders van Nu en Difrax bestonden beide 50 jaar en schreven naar aanleiding daarvan een ontwerpwedstrijd uit voor een unieke Difrax fopspeen en een bijpassende S-fles. 

Ik ben toen meteen lyrisch enthousiast aan de slag gegaan met ontwerpen. Want een combi van grafisch ontwerpen van zo’n bekend babyproduct en daarbij kans maken op dat het product uiteindelijk in de winkel zou komen, was iets wat ik echt niet kon laten liggen. Ik kon het allicht proberen toch..?! Zo gezegd zo gedaan, ik had totaal maar liefst 8 ontwerpen gemaakt en ingezonden, ik wilde namelijk graag mijn kansen verspreiden haha.. (Ben jij benieuwd naar de andere ontwerpen? Je vind ze onderaan deze pagina bij de foto’s in de slideshow)

En dan begint het afwachten, de ontwerpen zijn ingezonden en de datum van bekendmaking, 12 mei 2017, was nog niet in zicht.

April 2017

Onverwachts kreeg ik op 20 April een mailtje van de hoofdredacteur van Ouders van Nu met daarin de volgende tekst;

“Beste Willemijn,

Een aantal weken geleden ontvingen wij van jou superleuke ontwerpen voor de Difraxwedstrijd. We hebben ruim 90 inzendingen binnengekregen dus de jury had een lastige taak om er 5 finalisten uit te kiezen. Graag laten we je hierbij weten dat jouw design met de schildpadjes doorgaat naar finale. Gefeliciteerd! Op 9 mei maken we de finalisten officieel bekend, dus hopelijk wil je dit leuke nieuws nog even voor je houden. Na 9 mei kan er 4 weken gestemd worden waarna de winnende items in productie genomen worden.

Groetjes Hilde”

Ik was al lyrisch toen ik startte met de opzet van de ontwerpen maar op dat moment was ik zo enthousiast en sprakeloos tegelijk. 

En het klinkt gek want ik was sprakeloos maar wilde het daarentegen van de daken schreeuwen maar uiteraard kwam daar een officieel moment voor. Ik heb het toen alleen aan het thuisfront en familie verteld, want écht stil houden kon ik het niet..

De weken verstreken. In het tijdschrift Ouders van Nu werden de gekozen ontwerpen getoond met de mededeling dat er gestemd kon worden. Daarnaast deelde ik via mijn privé account het blije nieuws en bleef ik spammen met de mededeling dat er nog steeds gestemd kon worden op mijn ontwerp. Daarnaast richtte ik een zakelijk account op onder de naam Ivy and Soof en deelde, zowel op Instagram en Facebook, mijn avontuur rondom de wedstrijd.  

Juli 2017

Laatste week juli tijdens mijn werk ‘een inkomend gesprek door een onbekende beller’. Ik ben nooit zo van dit soort telefoontjes maar waagde het erop. Volgens mij was het Hilde, de hoofdredacteur van Ouders van Nu, maar dat weet ik niet meer zeker, voor de rest kan ik me dat moment nog als de dag van gisteren voor me halen. Het gesprek was opbouwend qua spanning en mijn hart zat ondertussen in mijn keel. Binnen de eerste paar zinnen hing ik aan haar lippen en moest ik denken aan het telefoontje met de uitslag van mijn examens van een paar jaar daarvoor.. 

Maar daarna kwamen de woorden ‘Ik mag je feliciteren, jij bent de winnares van de ontwerpwedstrijd. Jouw ontwerp had de meeste stemmen en zal eind dit jaar in de schappen komen te liggen.’ Ik kon mijn oren niet geloven, ondanks de positieve reacties van familie, vrienden en volgers via het account van Ivy and Soof op mijn ontwerp, was dit toch wel even iets wat ik moest laten bezinken. Ik kon mijn geluk niet op, alsof ik de loterij had gewonnen.. Snel daarna gaf ze me de info dat er een interview en fotoshoot plaats ging vinden die later in het tijdschrift Ouders van Nu gepubliceerd ging worden. Dat vloog me een beetje aan want een interview, fotograaf + visagiste.. daar ben ik totaal niet van haha maar dat is allemaal goed gekomen! (Het interview vind je als foto in de slideshow of download de pagina’s in pdf onderaan deze pagina)

Maar ook dat nieuws moest ik uiteraard nog stil houden tot de officiële bekendmaking.. daarentegen belde ik binnen de paar minuten mijn moeder. Wederom mijn hart in mijn keel en het ongeloof nog zo hoog zittende zei ik de woorden ‘Ik ben net gebeld door Ouders van Nu en ik heb gewonnen!’ toen ik dat uitsprak kon ik wel huilen van geluk, zo blij, zo trots dat ik was. Ook mijn moeder kon het niet geloven maar het was echt zo, mijn ontwerp ging in productie. 

Daarentegen was ik van het nieuws een soort van zwevende maar hallo koekoek ik was gewoon op mijn werk en mocht nog niets zeggen..

Hoe ging ik dat doen haha? Mijn collega’s wisten van de wedstrijd en kregen argwaan toen ik met het telefoontje weg liep, ver weg.. vervolgens wegbleef en ik terugkeerde met een poging tot een pokerface. Haha natuurlijk kregen zij argwaan!! en zaten meteen te gissen of ik dé uitslag zojuist gekregen had.. ondanks mijn poging tot ontkenning zullen ze het misschien toch toen al geweten hebben maar ik heb het officiële persmoment netjes afgewacht voor de bekendmaking.

September & Oktober 2017

De fotoshoot, het interview en de tijd verstreken. In september kwam het tijdschrift uit waarin de bekendmaking officieel gemaakt werd.

Geen geheimen meer, gewoon vanaf dat moment dé winnares. Nog steeds een stukje ongeloof, want ondanks dat het al gewoon 2 jaar geleden is dat ik de ontwerpen aan het maken was en de tijd van afwachten enz, is het voor mij nog steeds een ‘wil-je-mij-even-knijpen-momentje’. Zo tof om bij #difrax kindjes voorbij te zien komen die zo zoet liggen te slapen met mijn speentje in, of te drinken krijgen uit de fles die ik ontworpen heb. Tja.. echt gewoon super tof! Ik denk dat het ook haast niet uit te leggen is hoe ik die tijd, en de geluksmomentjes + het zien van zulke  ‘happy customer’ foto’s, het beste kan omschrijven. Een onbeschrijfelijk gevoel. 

Aansluitend van alle maanden was er in oktober nog eens een officieel verjaardagsfeestje van Ouders van Nu en Difrax samen. Dit werd gehouden in de mooie ‘Lichtfabriek’ in Haarlem. Daar mocht ik de jury; Rachel van Sas @dehuismuts, Bobbi Eden, Kim Kötter, eigenaresse van Difrax Vivienne van Eijkelenborg en hoofdredacteur van Ouders van Nu Hilde Tholen ontmoeten. Waren er sprekers, hapjes, drankjes, slingers en ballonnen. Ook hier was weer een ‘officieel momentje’ (wel het woord van de dag volgens mij haha) waarbij ik het speentje en de fles overhandigd kreeg. 

November 2017

In deze maand kwamen de fopspenen en flessen in de winkel. Vanaf dát moment was het nog echter dan echt. Een product in de winkel, door mij ontworpen, een verpakking met mijn gezicht en quote (passend bij het ontwerp) erop.. unbelievable! 

Nogmaals het ‘O’woord maar vele officiële momentjes zijn in het jaar 2017 gepasseerd. Enorm tof om dit zo te hebben meegemaakt. Bij elk bezoekje bij de Kruidvat, Etos of andere winkels neem ik nog steeds altijd het (winkel)pad flessen en fopspenen om misschien toch nog een ‘eigen product’ van Difrax te spotten. 

En het gekke is misschien nog wel, zonder het winnen van de wedstrijd hadden jij en ik hier nu niet op deze website gezeten.

Naar aanleiding van de wedstrijd besefte ik me dat dát hetgeen was wat ik echt wilde gaan doen. Mooie ontwerpen creëren, een uniek product met liefde op de markt brengen en daarmee mama’s én kindjes enorm blij maken!

Ivy and Soof was born <3 

Ps. Ik ben benieuwd naar jouw mening over deze blog én over de andere ingezonden ontwerpen.

Je kan een reactie achterlaten onder de slideshow met foto’s. Merci.

2 reacties op “Ivy and Soof en Difrax

  1. Laura zegt:

    Ik ben het helemaal met Evelien eens, jammer dat Difrax niet meer ontwerpen in productie heeft gebracht.
    Je maakt prachtige dingen en de passie straalt er vanaf. Ga zo door! Xx

  2. Evelien zegt:

    Super leuk om te lezen. Jammer dat er niet meer van je ontwerpen in productie zijn genomen..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *