Geboortepakje kiezen

Op zoek naar babykleding of een geboortepakje? Ontdek de baby kleding van Ivy and Soof.

Geboortepakje: Wat voor babykleding doe je je kindje aan na de bevalling?

De allereerste babykleding die je je kindje aantrekt na de geboorte wordt ook wel ‘het geboortepakje’ genoemd. Het is natuurlijk super speciaal om dit eerste setje kleding uit te kiezen, het zullen voor altijd de eerste kleertjes zijn van je kindje. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van het eerste setje babykleding voor je kindje?

Wat is geschikt als geboortepakje?

Voor het geboortepakje kan je zelf kiezen voor bijvoorbeeld een boxpakje of een broekje met een shirtje. Een mutsje en sokjes, eventueel met gebreide slofjes daaroverheen, kunnen niet ontbreken. Het is belangrijk dat je kiest voor soepele en zachte stoffen, de huid van je kindje is nog erg kwetsbaar. Kies dus bijvoorbeeld niet voor een spijkerbroekje maar voor jersey/tricot stof van 95% katoen en 5% elastan, velours of een zacht gebreide babykleding.

Wanneer je kindje net geboren is kan het best even lastig zijn om je kindje aan te kleden. Het is goed om kleding aan te schaffen die gemakkelijk zijn om aan te trekken, denk bijvoorbeeld aan een boxpakje die je geheel kan openmaken met knoopjes of een overslagshirtje ipv een normaal shirtje. Dit zorgt ervoor dat de kleding niet over het hoofdje aangetrokken hoeft te worden, dit vind je kindje namelijk echt niet fijn.

Onder een broekje met overslagshirtje of een boxpakje is het belangrijk ook een romper met lange mouwen te dragen.

Welke maat koop je als eerste babykleding?

Wanneer je kindje geboren is kan hij/zij zichzelf nog niet goed warm houden, het is daarom belangrijk dat je kindje goed op temperatuur blijft door de kleding en bijvoorbeeld een wikkeldoek. Bij de kleding is het daarom belangrijk dat het de juiste maat is, kleding die te los zit bevat letterlijk te veel lucht, dit doet je kindje afkoelen ipv warm houden.

Kindjes die geboren worden dragen over het algemeen maat 50. Is je kindje zwaarder dan 3400 gram en/of lang volgens de verwachting? Kies dan voor maat 56. Daarentegen is het aan te raden voor zowel maat 50 als 50-56 een setje kleding in de vluchtkoffer te stoppen, wellicht twee, zodat je op het moment na de geboorte nog kan kiezen. Zorg er daarnaast voor dat de setjes kleding gewassen zijn en netjes opgeborgen. Het netjes en hygiënisch opbergen van de verschillende setjes kan bijvoorbeeld in de opbergzakjes met de tekst ‘mijn eerste kleertjes’ of ‘mijn geboortepakje’, beide opbergzakjes voor het geboortepakje vind je hier in de webshop. Zorg dat de setjes met sokjes, mutsje enz allemaal bij elkaar zit, zodat je na de bevalling gemakkelijk kan aangeven met welk setje je kindje wil laten aankleden.

Waar let je op bij het aanschaffen van een geboortepakje?

  • Gemakkelijk aan en uit te kleden
  • Zachte soepele stoffen
  • Geen capuchon
  • Juiste maat, meerdere maten
  • Sokjes en mutsje
  • Opbergzakje voor het geboortepakje

Geboortepakje of eerste kleertjes opbergen en bewaren?

Zoals eerder aangegeven zijn de eerste kleertjes/geboortepakje van je kindje extra speciaal, het zijn en blijven de allereerste kleertjes van je kindje. Met zoveel zorg als dat je de kleding hebt uitgezocht zou je ze ook weer willen opbergen en bewaren. Dit kan gemakkelijk, netjes en hygiënisch in de opbergzakjes van Ivy and Soof met de tekst ‘mijn eerste kleertjes’ of ‘mijn geboortepakje’. Leuk om te gebruiken om de babykleding te bewaren wanneer je kindje uit de kleding is gegroeid. Ontdek alle opberg- en bewaarzakjes hier.

Ontdek de mooiste geboortepakjes van Ivy and Soof.

Baby overslagshirtjes

Baby broekjes

Baby boxpakjes

Baby mutsjes

Baby slofjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *