Babymutsje

Een baby mutsje is een onderdeel van het babykledingsetje wat niet mag missen in de garderobe van je newborn. Meteen na de geboorte krijgt je newborn een mutsje op, zowel in de zomer als in de winter.

Via het hoofdje verliest je pasgeboren kindje veel warmte, juist wanneer je kindje klein is is het belangrijk om je kindje op temperatuur te houden. Door middel van een newborn mutsje blijft je baby lekker warm. 

Baby Mutsje | Een babymutsje is essentieel om je pasgeboren kindje warm te houden

Een babymutsje is niet alleen schattig en maakt niet alleen de baby outfit van je pasgeboren kindje compleet, een baby mutsje is een belangrijk onderdeel van het geboortepakje of de babykleding sets van je baby.

Wanneer je kindje geboren is krijgt je kindje meteen een mutsje op. De meeste warmte gaat namelijk verloren via het hoofdje, aangezien een pasgeboren kindje zijn of haar warmte nog niet goed kan reguleren is het belangrijk warmte vast te houden met een baby mutsje, de juiste maat babykleding en gebreide babyslofjes.

Het is dus belangrijk om de newborn mutsjes voor de geboorte al aan te schaffen. Bij Ivy and Soof maak je de mooiste babykleding sets en stel je de mooiste geboortepakjes samen doordat de gehele collectie is op elkaar afgestemd qua kleuren en zachte stoffen.

Alleen het allerbeste voor jouw kindje.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een baby mutsje?

Een baby mutsje is verkrijgbaar in vele kleuren, materialen en maten. Een newborn mutsje is belangrijk om het hoofdje van de baby warm te houden en te beschermen tegen de kou.

Bij het kiezen van een mutsje is het belangrijk om te letten op verschillende punten. Kies bijvoorbeeld voor zachte, ademende stoffen en zorg voor de juiste maat zodat het mutsje goed past en comfortabel is voor de baby.
 
Materiaal | Een baby of newborn mutsje vind je in verschillende materialen zoals katoen (jersey), wol (gebreid) en velours. Katoen (jersey 95% katoen 5% elastan) is een soepele en ademende stof, en is zacht voor de huid. Wol en velours zijn dikker van stof, zacht en geschikt voor de koudere maanden.
 
Maten | Een baby mutsje voor een pasgeboren kindje is verkrijgbaar in verschillende maten zoals newborn, 50/56, 0-3 maanden en onesize. Het belangrijkste is de juiste maat. Een kindje verliest zijn of haar warmte gemakkelijk en snel bij het dragen van geen mutsje of met een mutsje die te groot is.
 
Het is dus belangrijk dat het mutsje goed aansluit op het hoofdje van je kindje. De maat van het hoofdje kan per kindje verschillen. Zorg altijd voor verschillende mutsjes voor bij het geboortepakje en in de eerste periode van je kindje. Op deze manier heb je altijd een mutsje die de juiste pasvorm en maat heeft om je kindje op temperatuur te houden.