Auteursrecht
Ivy and Soof 2023

De producten in de shop van Ivy and Soof zijn unieke items die in eigen huis zijn ontstaan en ontworpen. Dit betekent dat de items exclusief verkrijgbaar zijn bij Ivy and Soof of met toestemming worden verkocht in verschillende verkooppunten. Op al deze items geldt het zogeheten auteursrecht; het recht dat alleen degene die de artikelen op de markt heeft gebracht, in deze Ivy and Soof, mag beslissen over het gebruik van de desbetreffende producten en/of ideeën die worden gedeeld op de website en bijbehorende social media kanalen.

Een auteursrecht beschermd de maker tegen ieder ander die ditzelfde werk gebruikt. Ben jij de eerste die iets op de markt brengt wat nog niet eerder ergens is aangeboden dan heb je automatisch auteursrecht op dit betreffende product. Elke auteur van een nieuw product wordt automatisch door de auteurswet beschermd.

Niet alleen de producten van Ivy and Soof zijn beschermd, zo ook de teksten en foto’s die via de website of social media kanalen worden gebruikt. Daarnaast is ook de merknaam Ivy and Soof en het daarbij horende logo officieel geregistreerd bij Intellectuele Eigendom te Utrecht.

Mochten wij iets tegenkomen wat tegen het auteursrecht ingaat nemen wij altijd contact op met deze desbetreffende partij. In eerste zal dit een uitleg met waarschuwing zijn om er vervolgens samen uit te komen, mocht dit onverhoopt niet het geval zijn zal diegene een sommatiebrief omtrent ‘inbreuk auteursrecht’ ontvangen, een schadevergoeding worden geëist en/of hulp worden ingeschakeld van onze advocaat die gespecialiseerd is in geschillen omtrent intellectuele eigendommen.

Heb je vragen omtrent het onderwerp auteursrecht stuur dan gerust een mailtje naar info@ivyandsoof.nl