“Ondernemers dyslexie”

Blog Ivy and Soof - Willemijn Bezemer

Maandag 6 juni 23:32

Hoewel de titel het doet vermoeden, ik heb geen dyslexie, en had dit wel zo geweest dan was er uiteraard nergens om mij voor te schamen. Daarentegen.. geen dyslexie maar soms heb ik wel het idee dat inzicht soms ontbreekt. Inzet van 200% maar toch geen 200% resultaat en niet de vinger op de zere plek kunnen leggen wat er precies mis gaat, het niet zien van de fout in je strategie. Ik noem het maar even “ondernemers dyslexie”.

Afgelopen april was het alweer vier jaar geleden dat ik bij de KVK zat om mij in te schrijven. Ik vond het een enorm ding moet ik je eerlijk zeggen, toen ging het echt beginnen. Maar het inschrijven bij de KVK, het vastleggen van de naam en het startsein van het zetten van volgende stappen in je onderneming geeft je als ‘eigenaar van’ een bepaalde stempel maar nog geen garantie tot succes. Gaf ik mijzelf vanaf dat moment ook de stempel ‘ondernemer’? Ja en nee. Ja want dat is wat er op de papieren van KVK staat beschreven maar als antwoord ook ‘nee, zeker niet’ en tot op de dag van vandaag, vier jaar later, nog steeds niet. ‘Waarom niet?’ Hoor ik je denken. Je hoort vaak zeggen ‘ondernemer ben je of dat ben je niet’ maar zo zwart op wit zou ik het niet willen schetsen. Ben je altijd een geboren leider? Een geboren ondernemer? Of kan je daarin groeien? Ik denk het laatste. Niet van de één of andere dag, maar stapje voor stapje door de juiste inzichten, lessen, ideeën, kansen en toch ook een stukje geluk.

Maar toch, dat dyslexie, na een pinksterweekend met nul bestellingen op de teller maak ik mij zorgen. Nu ik een week uit loondienst ben is het niet gek dat ik baal van een lang weekend zonder mooie bestellingen.. ik bestempel mijzelf de laatste tijd met ‘ondernemers dyslexie’. De reden hiervan? Vier jaar bikkelen, privé gezien alles ervoor over hebben gehad (single, thuiswonend, jong moeder worden is al ver van de baan en afgestreept van mijn wensenlijstje etc), 200% inzet zonder 200% resultaat en niet zien wat daartussen mis gaat. Soms is 1+1 gewoon 2, maar soms blijkbaar ook niet.

En toch? Ik lees vele verhalen van succesvolle ondernemers, of je hoort ze via televisie programma’s met als conclusie dat vele ondernemers groot zijn geworden door te doen waar ze in geloven, waar hun passie ligt. En dat geloof ik ook; doen waar je hart ligt, doen waar je passie ligt, waar je gelukkig van wordt!

De komende tijd zal ik je meenemen in mijn zoektocht naar de combinatie van het oplossen van mijn ondernemers dyslexie, het vinden van de juiste puzzelstukjes naar hopelijk de ommekeer van de webshop. Ik heb in mijn leven alleen maar keuzes gemaakt waarbij ik mijn hart heb gevolgd, en ja dat klinkt best zweverig toch? En ‘I know misschien niet altijd handig’, zo stopte ik na twee jaar mijn mbo opleiding.. (daarover later meer) maar uiteindelijk geloof ik dat dít de keuzes zijn die je helpen te bereiken waar je uiteindelijk wilt komen.

Wat voor persoon en jij bij het maken van keuzes, ga je puur op gevoel af, je verstand of botst dit nog al eens..?

Liefs
   Willemijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *