De overgang van 1 naar 2..

mama blogger mamaplaats mamaspot

Vrij snel nadat ik was bevallen van mijn zoontje Jayden was bij mij de wens groot voor een 2e kindje. Hoe leuk zou het voor hem zijn om een broertje of zusje te hebben. Alleen is ook maar zo alleen.

Mijn man had daar nog zijn twijfels over. Logisch ook want we hadden nog een baby in huis. Toen Jayden 1,5 was hebben we besloten om er voor te gaan. Nadat ik mijn spiraal heb laten verwijderen door de verloskundige had ik snel een positieve zwangerschapstest in mijn handen.

Zo snel had ik het ook weer niet verwacht. Even wennen aan het idee, maar al gelijk zo welkom. Ik was deze zwangerschap erg bang voor een miskraam. Elke echo vond ik heel erg spannend. Gelukkig was alles goed en kwamen we er met 15 weken achter dat we nog een zoontje verwachten. Onwijs leuk om straks 2 van die boefjes rond te hebben lopen.

De zwangerschap verliep erg goed en eindelijk na 41 weken en 2 dagen begon de bevalling. De verloskundige had mijn vliezen ’s ochtends om 5.00u gebroken en om 10.12u werd Sem thuis geboren. Een flinke jongen van 4520 gram en 55cm.

Jayden was 2 jaar en ruim 2 maanden toen hij grote broer werd. De eerste reactie was zo lief. Hij ging hem meteen knuffelen en ging daarna gewoon weer spelen. Het was wel een rommelige dag, waardoor hij erg vervelend was. Logisch ook, ineens een baby in huis en alles was anders. De rest van de kraamweek heeft hij zo ontzettend goed gedaan. Hij speelde beneden en kwam ook regelmatig boven spelen. De kraamzorg was een goede vriendin van mij, die hij ook goed kon. Dat scheelt een hele hoop denk ik.

Na de kraamweek is mijn man gelijk weer gaan werken en stond ik er alleen voor. Die week was Jayden weer zijn plekje aan het zoeken. Grenzen opzoeken, kijken hoever hij kon gaan. Vooral tijdens momenten dat ik Sem aan het voeden was. De tv was toen mijn grote vriend.

Daarna ging het zo vanzelf. Sem is een rustig en relaxt mannetje, wat natuurlijk heel fijn was. ’s Ochtends sliep Sem tussen het voeden door in de box en had ik tijd voor Jayden. ’s Middags sliep Jayden nog en dan was ik vooral aan het knuffelen met Sem.

Sem is nu ruim 4 maanden en slaapt overdag erg goed. Jayden doet helaas geen middagslaapjes meer. Erg jammer, want het huishouden is vaak een zooi en even tijd voor jezelf is ook ver te zoeken.

Het is ideaal dat Sem het geweldig vind om zijn grote broer te volgen. Zet hem in zijn wipstoel en je hoort hem niet. Over het algemeen vind ik de overgang van 0 naar 1 kindje groter dan de overgang van 1 naar 2 kindjes.

Natuurlijk zijn er momenten dat ik ze allebei achter het behang wil plakken en dat ik even niet bezig wil zijn met flesjes maken of de peuter bezighouden. Maar als ik zie hoe leuk ze het nu samen hebben, dan kan ik alleen maar trots zijn.

Ik kan niet wachten hoe het straks is als ze echt samen kunnen spelen.

Carolien

@carolienhak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het aftellen kan bijna beginnen.. Na inschrijving ontvang je een mailtje wanneer je favoriete product weer op voorraad is. Zo wordt je vanzelf geïnformeerd, vul je email in en het gewenste aantal. Daarna hopen we je snel blij te kunnen maken met nieuwe voorraad!