Herkomst producten

Inleiding

 

Bij Ivy and Soof dragen wij veel zorg aan het ontwerp en de productie van de producten. Onze voorkeur gaat daarbij niet uit naar grote aantallen maar om bijzondere items, met liefde gemaakt, met zorg samengesteld tot het juiste product en eerlijke productie zo dicht mogelijk bij huis.

 

Momenteel worden al onze producten in Europa geproduceerd, waarvan het grootste gedeelte in Nederland. Via onderstaande categorieën willen we je meer informatie geven over het productieproces en het tot stand brengen van onze producten. Want ook transparantie over de locatie van productie vinden wij belangrijk.

 

Daarentegen doen wij geen uitspraken over namen van leveranciers of producenten.


Lifestyle, verzorging en toys

 

De stof, de garen en een ontwerp zorgen er nog niet voor dat er een juist product wordt geproduceerd. Daarvoor zijn de juiste stoffen, garen én de juiste mensen nodig die dit tot stand kunnen brengen. In de maanden van de opstart hebben wij met veel ateliers contact opgenomen, veel informatie gewisseld en de juiste stoffen samengesteld voor de eerste collectie van Ivy and Soof. Door dit alles is de eerste collectie tot stand gekomen.

 

Wij vinden het belangrijk om samen te werken met bedrijven die zorg en liefde dragen tijdens de voorbereidingen en het daadwerkelijke productieproces. Ons atelier in Europa, met onze contactpersonen in de provincie Gelderland, weten ons telkens weer te helpen door ervaringen te delen, te helpen met de opstart van een nieuwe collectie en met de productie van onze producten voor zowel de lifestyle- verzorgings- en toys producten.

 

Stoffen

De stoffen die worden gebruikt voor het tot stand komen van de producten worden ingekocht bij een groothandel in Brabant. Ivy and Soof vindt het belangrijk om ondernemers dichtbij huis voorop te stellen in vergelijking met een groothandel verder weg. 

 

Reststoffen

De stoffen worden met patronen verwerkt tot de juiste afmetingen en vormen voor de producten. De patronen worden op de stof ingelezen door een speciaal systeem, dit systeem zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk patronen uit een bepaalde afmeting stof gehaald kunnen worden. Daarentegen kan het altijd zijn dat er hoekjes en ruimtes tussen de ingelegde patronen niet gebruikt kunnen worden. Voor deze restjes stof heeft Ivy and Soof een apart doeleinde en worden dus niet weg gegooid. Van deze lapjes stof worden de Aagje slofjes gemaakt. Op deze manier worden de restjes niet weg gegooid maar duurzaam hergebruikt voor een prachtig eindproduct.

 

Labels

De labels die we gebruiken voor op onze stoffen producten worden op ambachtelijke wijze, door middel van stempel en inkt machinaal, geproduceerd in Brabant. De keuze is daarbij uitgegaan voor keperkatoen wat een mooi luxe uitstraling geeft. De inkt die gebruikt wordt is OEKO-TEX gecertificeerd. Dit houdt in dat het getest is onder de voorwaarde die OEKO-TEX stelt en de labels geen schadelijke stoffen bevatten.

 

Gehaakte rammelaars

De rammelaars worden tevens in eigen huis door Ivy and Soof gemaakt. De houten bijtringen, het katoengaren en de rammelschijfjes worden ingekocht bij verschillende Nederlandse ondernemers. De onderdelen en de liefde voor het maken van een mooi product zorgen samen voor een mooi eindproduct.

Het draad wat gebruikt wordt voor het haken is 100% katoen en OEKO-TEX klasse 1 gecertificeerd. Het katoendraad bevat dus geen schadelijke stoffen en is veilig voor kleine kindjes. 

 

 

Paper Goods

 

Onze papieren producten zijn ondergebracht bij verschillende drukkerijen. Elke drukkerij heeft tevens zijn of haar specialiteiten. 

 

De drukkerijen waar we mee samen werken komen uit de provincie Groningen. Deze drukkerijen verzorgen voor ons de mooiste producten, op structuurpapier zoals we dat graag zouden willen, controleren de laatste details totdat het drukwerk juist is voor de productie en leveren de producten af zoals wij dat verwachten. 


Wij vinden het belangrijk om jouw te laten zien hoe onze producten worden ontworpen, worden samengesteld qua materialen en worden geproduceerd. Hiervan willen we daarom ook zo veel mogelijk aan je laten zien. 

 

Onderaan deze pagina zijn verschillende afbeeldingen te zien van de productieprocessen, tevens posten wij regelmatig beelden via social media om je een goed beeld te geven van de werkzaamheden achter de schermen.

 

Deze zijn te vinden via Instagram of Facebook.


Via deze pagina bedankt Ivy and Soof zijn leveranciers en producenten voor de fijne samenwerking, het juiste contact en de levering van mooie producten.


Follow us

 

Instagram

Facebook

Pinterest

 

Verzendkosten Nederland

Envelop €1,70

Brievenbuspakje €4,25

Pakket €6,95

Hobbelpaarden €7,95

 

Ivy and Soof

 

Say hi

About

 

 

Ivy and Soof is onderdeel van WB Design

baby kleding baby kleertjes schattige baby kleertjes prenatal wehkamp noppies z8 prematuur kleding baby mutsje prematuur wieg deken baby wieg mozes mand baby slofjes moses mand wikkel doek wikkeldoek hydrofiel doek hydrofiele doek hydrofiel hydrofiele luier babyproducten zwanger babykleding baby kamer babykamer gebreide slofjes baby mutsje boxkleed verloskundige bibs speentjes fopspeen difrax speenkoord speendoekje knuffeldoekje knuffel doekje speen koord kinder mode kindermode kraambezoekboek reiswieg zwangerschapsfotograaf kraamcadeau kraam cadeau kraamkado verloskundige vluchtkoffer zwangerschapskleding wiegbekleding kraamfeest geboortekaartje geboorte kaartje