About

Ivy and Soof

 

Ivy and Soof is een geregistreerd merk van WB Design, de website is een verzamelplek van mooie items, accessoires en musthaves voor kindjes van 0 tot ongeveer 5 jaar. De producten worden met liefde en zorg ontworpen en gemaakt in Nederland of Europa zodat we dicht bij de productie aanwezig kunnen zijn en de kwaliteit van het product maar ook van de productie zelf goed kunnen waarborgen.


Eigenaresse Willemijn is maar wat trots dat de site in de lucht is. De start, van iets wat toen nog geen naam had, begon klein met minimalistische ontwerpen voor papierwaren, ontwerpen voor geboortekaartjes tot een ontwerp voor een ontwerpwedstrijd van Difrax en Ouders van Nu. Avondjes hobbymatig ontwerpen vond ze heerlijk, maar hoe bijzonder zou het zijn om andere blij te maken met deze ontwerpen en de daaruit voortkomende producten? Dit was de start van Ivy and Soof.

 

Het ontwerp dat Willemijn maart 2017 instuurde als grote gok, voor de ontwerpwedstrijd van het 50 jarig bestaan van Difrax en Ouders van Nu, lag met alle lof in oktober in de Nederlandse schappen; de s-fles en speen van Difrax LIMITED EDITION by Willemijn. Te herkennen aan het mooie baby blauwe ontwerp van geometrische schildpadden die pronkt op zowel de speen als fles.


Willemijn Bezemer

 

Eigenaresse van het merk Ivy and Soof en WB Design.

23 jaren jong, dol op babyproducten en passie voor ontwerpen, mooie designs, patronen, stoffen, papiersoorten; kortom passie voor mooie materialen.

 

<< Willemijn; 'Ik weet het nog zo goed, de foto op links was het allereerste moment dat ik de fles en speentjes in mijn handen had. Onbeschrijfelijk was dat. Een eigen ontwerp, wat begon als invulling van een vrije avond, eindigde in een enorm mooi product waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben. De producten zijn per oktober '17 te koop in drogisterijen en regelmatig loop ik op verschillende locaties naar binnen om snel een kijkje te nemen of de producten toevallig ook daar in de schappen liggen. Trots, en kriebels in m'n buik alsof er een dierentuin in rond loopt wanneer ik mijn naam, foto en quote op de verpakking van de producten zie staan. Ik ben dol op producten voor baby's en kleine kindjes, mooie zachte stoffen, lieve printjes waarmee de allerkleinste mensjes echt baby mogen zijn, mooie ontwerpen voor kaartjes, eyecatchers als speelgoed en musthaves voor in de kinderkamer. Daarentegen had ik nooit het idee 'wat ik later graag wilde worden' maar vanaf het moment dat ik de producten van Difrax daadwerkelijk in handen had, wist ik het; THIS IS IT!   'ontwerpen en producten maken waar ik blij van word + het te delen met vele andere = veel blije mensen'

 

Vanaf toen is het balletje nog niet meteen gaan rollen want bij een onderneming komt veel kijken, de inschrijving bij de KvK had ik daarom een jaar later pas gepland. Veel uitzoekwerk, berekeningen, ideeën, ontwerpen, een opleiding bij Online Junkies en vele krabbels met plannen verder begon het toch steeds meer te kriebelen om verdere echte stappen te zetten. De naam Ivy and Soof kon ik niet registreren bij de Kvk maar voerde ik al langer door op social media kanalen en had, nog geen grote, maar in ieder geval bekendheid gemaakt onder deze naam. Hierdoor werd de bedrijfsnaam WB Design geregistreerd, waarna ik Ivy and Soof liet registreren als officieel merk.

  

Dagen, weken en maanden verstreken. Samples, offertes en informatie werden opgevraagd bij vele Nederlandse bedrijven. Want iets wist ik zeker, in verre landen kan er veel,  heel veel, geproduceerd worden maar dat wilde ik juist niet.. Nederland en Europa hebben zoveel kwaliteiten op welk gebied van productie dan ook; naaiateliers, houtbewerkingsbedrijven, zeefdrukkerijen, kortom creatieve jobs binnen handbereik. Daarnaast wil ik producten aanbieden die met zorg en liefde zijn gemaakt, door mensen die werken met passie en in goede omstandigheden. Doordat de producten van Ivy and Soof dus worden gemaakt kunnen wij de productie van dichtbij meemaken, korte lijnen spelen in het proces en simpelweg kijkjes nemen achter de schermen en dit vervolgens laten zien aan jullie! Vind je het leuk om meer te weten te komen over de herkomst van onze producten? Neem dan gerust een kijkje bij 'herkomst producten'. Op deze pagina geef ik zoveel mogelijk informatie waar de producten vandaan komen.

 

Dit was in een korte opsomming de start van Ivy and Soof, een avontuur waarover ik al langere tijd veel fantaseerde, een avontuur waarvan ik hoop het met vele van jullie te mogen delen. Soms gaat niet alles zoals je graag zou willen maar onthoud dat elk stapje vooruit er in ieder geval weer eentje is. Zo mocht ik bijvoorbeeld op de verpakking van de Difrax-producten een quote plaatsen die zowel bij mij als bij ontwerp paste. Het is er eentje die je goed kan onthouden bij elk avontuur die je in leven aan wil gaan; 'Don't stop swimming until you get there', geef dus nooit op voordat je je doel bereikt hebt!

 

Wil je trouwens meer volgen van mijn avontuur? Volg @ivyandsoof en @willemijnbezemer op social media.

 

I hope to see you there and in the shop!

 

Liefs Willemijn 

 

 

 

Follow us

 

Instagram

Facebook

Pinterest

 

Verzendkosten Nederland

Envelop €1,70

Brievenbuspakje €4,25

Pakket €6,95

Hobbelpaarden €7,95

 

Ivy and Soof

 

Say hi

About

 

 

Ivy and Soof is onderdeel van WB Design

baby kleding baby kleertjes schattige baby kleertjes prenatal wehkamp noppies z8 prematuur kleding baby mutsje prematuur wieg deken baby wieg mozes mand baby slofjes moses mand wikkel doek wikkeldoek hydrofiel doek hydrofiele doek hydrofiel hydrofiele luier babyproducten zwanger babykleding baby kamer babykamer gebreide slofjes baby mutsje boxkleed verloskundige bibs speentjes fopspeen difrax speenkoord speendoekje knuffeldoekje knuffel doekje speen koord kinder mode kindermode kraambezoekboek reiswieg zwangerschapsfotograaf kraamcadeau kraam cadeau kraamkado verloskundige vluchtkoffer zwangerschapskleding wiegbekleding kraamfeest geboortekaartje geboorte kaartje